Dieta to element terapii Pacjenta. Pacjenci doceniają posiłki w naszym Szpitalu.

Pacjenci chwalą naszych dietetyków

W październiku przeprowadzono wśród Pacjentów Szpitala Wojewódzkiego w Opolu badanie satysfakcji z żywienia. W badaniu ankietowym udział wzięło 437 osób.

Wyniki badań porównano z rezultatami analogicznych badań w 2021 r., a Pacjenci, którzy po raz kolejny byli hospitalizowani w Szpitalu – porównali jakość żywienia podczas aktualnego oraz poprzedniego pobytu.

78,23% ankietyzowanych Pacjentów wskazało, że jakość posiłków poprawiła się w porównaniu do poprzedniego pobytu.

96 % Pacjentów potwierdziło, że żywienie w Szpitalu spełnia ich oczekiwania.

Dietetycy naszego Szpitala planując jadłospisy biorą pod uwagę m.in. rodzaj schorzenia, ocenę stanu odżywienia Pacjenta, etap terapii. Ich rolą jest także nadzorowanie przygotowywania posiłków, tak aby spełniały one wszystkie wymagane normy. Oceniają oni również jakość żywienia. Dzieje się tak, bo dieta – to element leczenia. Stąd tak dużą wagę przykładamy do jakości żywienia i cieszy nas, że Pacjenci to doceniają.

W ocenie Pacjentów poprawia się jakośc posiłków serwowanych w Szpitalu
W ocenie Pacjentów poprawia się jakość posiłków serwowanych w Szpitalu