Dobry Posiłek
program pilotażowy
Dbamy o Twoje Zdrowie
Dlaczego jest tak ważne dobre żywienie?
Celem uruchamianego przez NFZ programu pilotażowego ma być zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów w szpitalach.
„Odpowiednie żywienie świadczeniobiorców w szpitalu stanowi integralną część całego procesu leczenia, a właściwa ocena stanu odżywienia i wdrażanie odpowiedniego sposobu żywienia jest istotnym elementem zwiększenia szans chorych na wyzdrowienie, poprawę skuteczności zarówno leczenia zachowawczego, jak i chirurgicznego oraz zmniejszenie ryzyka powikłań i skrócenie czasu gojenia się ran pooperacyjnych”
Data
jadłospisy
23.10.2023
W opracowaniu
20.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Obiad

19.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Obiad

18.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Obiad

17.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Obiad

16.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Obiad

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Obiad

13.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Opis
Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Opis
Obiad

12.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Obiad

11.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
10.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
09.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
06.10.2023
Dieta podstawowa
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
Dieta łatwostrawna
Śniadanie

Opis
Obiad

Opis
Menu
Godziny posiłków
Poniedziałek – Piątek8.00 – 15.00 – 18.00
Sobota8.00 – 15.00 – 18.00
Niedziela8.00 – 15.00 – 18.00
Dział Żywienia
77 4433626
Smaczne, zdrowe, przygotowywane codziennie ze świeżych surowców, przez personel kuchni Szpitala
Masz pytanie ?
Formularz kontaktowy
Prosimy o kierowanie uwag w poniższym formularzu kontaktowym