Dobry Posiłek

program pilotażowy

Dbamy o Twoje Zdrowie

Dlaczego jest tak ważne dobre żywienie?

Celem uruchamianego przez NFZ programu pilotażowego ma być zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów w szpitalach.

„Odpowiednie żywienie świadczeniobiorców w szpitalu stanowi integralną część całego procesu leczenia, a właściwa ocena stanu odżywienia i wdrażanie odpowiedniego sposobu żywienia jest istotnym elementem zwiększenia szans chorych na wyzdrowienie, poprawę skuteczności zarówno leczenia zachowawczego, jak i chirurgicznego oraz zmniejszenie ryzyka powikłań i skrócenie czasu gojenia się ran pooperacyjnych”

W opracowaniu

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Opis

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Opis

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Obiad

Dieta podstawowa

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta podstawowa

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta podstawowa

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta podstawowa

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Opis

Obiad

Opis

Godziny posiłków

Poniedziałek – Piątek8.00 – 15.00 – 18.00

Sobota8.00 – 15.00 – 18.00

Niedziela8.00 – 15.00 – 18.00

Dział Żywienia

77 4433626

Smaczne, zdrowe, przygotowywane codziennie ze świeżych surowców, przez personel kuchni Szpitala

Masz pytanie ?

Formularz kontaktowy

Prosimy o kierowanie uwag w poniższym formularzu kontaktowym